Van peuter naar kleuter

Kindcentrum en BSO

Onze school vormt samen met Kibeo een kindcentrum. In deze samenwerkingsvorm bieden wij een peutergroep, school en BSO.

De peutergroep maakt de overgang naar de basisschool minder groot. Op de peutergroep leren de kinderen (2 – 4 jaar) om met andere kinderen te spelen. Ze zitten samen in de kring, zingen, knutselen en doen spelletjes. Op de peutergroep wordt een vast programma gehanteerd. Dit zorgt voor regelmaat en vertrouwen. Kibeo werkt op de peutergroep met de ontwikkelingsgerichte methoden Uk & Puk en Bas. Hiermee worden op speelse wijze verschillende vaardigheden gestimuleerd. De peutergroep zit in hetzelfde gebouw als de school, in hetzelfde gedeelte als de kleutergroep en de peuters spelen ook regelmatig samen buiten op hetzelfde kleuterplein. Op deze manier raken de kinderen vertrouwd met de omgeving.

Op Kibeo Kwadendamme vind je meer informatie over o.a. de peutergroep, BSO en tarieven. Via deze website of via de afdeling klantadvies (info@kibeo.nl of 0113-760250) kun je ook een afspraak maken voor een vrijblijvende rondleiding. Je bent van harte welkom! Inschrijven kan ook via de website, daar zijn geen kosten aan verbonden.

Windkracht is ook een partner voor de BSO. Meer informatie hierover is te vinden op Windkracht

En dan naar de kleutergroep..

Veel kinderen die op peutergroep van Kibeo binnen ons kindcentrum starten, stromen daarna door naar de Mgr. Heyligersschool. Wij zorgen voor een een goede overdracht van peutergroep naar kleutergroep. Hiervoor vragen de pedagogisch medewerkers van de peutergroep eerst toestemming aan ouders.

 

Rondleiding en kennismaking met de school

Wij kunnen ons goed voorstellen dat ouders bij de keuze van een peutergroep ook al meteen de keuze voor een basisschool maken. Daarom zijn ouders die een peutergroep zoeken voor hun zoon of dochter ook al van harte welkom voor een rondleiding door de school en een kennismaking met het team van de school. Neem hiervoor even een kijkje bij het tabblad ‘nieuwe ouders’.