Nieuwe ouder(s)

Je kind gaat naar de basisschool: een grote stap! Als ouder wil je een school kiezen die het beste bij je kind past. Welke afwegingen zijn van belang? Denk bijvoorbeeld aan de sfeer in de school, het sociale klimaat en de kwaliteit van het onderwijs.

Zelf sfeer proeven en een kijkje in de klassen nemen geeft de beste indruk van een school. Nieuwe ouders zijn daarom bij ons van harte welkom voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding. We plannen deze gesprekken en rondleidingen altijd onder schooltijd, zodat de school ‘in bedrijf’ is.

Een afspraak maken? Stuur een mailtje naar onze directeur, Ivo Collet icollet@prisma-scholen.nl of bel: 0113 649384

 

Inschrijven

Na het kennismakingsgesprek en de rondleiding krijg je van onze directeur de inschrijfformulieren mee naar huis. Het is ook mogelijk om ze via de mail te ontvangen. Als je de keuze voor de Mgr. Heyligers hebt gemaakt dan kun je de inschrijfformulieren op ieder moment van de dag komen brengen. Inscannen en mailen mag uiteraard ook.

 

Praktische informatie

Je hebt de inschrijfformulieren ingeleverd. Hoe gaat het nu verder en waar kun je allemaal aan denken voor de eerste schooldag?

Informatie voor alle groepen:

 • Nieuwe ouders krijgen een bevestiging van inschrijving via de mail.
 • Parro: dit is de app die ouders en school gebruiken voor alle communicatie. We versturen de nieuwsbrief, foto’s, andere berichten en inschrijflijsten allemaal via deze app. Je kunt ook chatten met de leerkracht, IB-er of directeur via deze app. Voordat jouw kind op onze school start krijg je een mailtje met een uitnodiging en inloggegevens voor deze app.
 • Gym groep 3 t/m 8: iedere groep krijgt twee keer in de week (maandag en donderdag) gym van een vakdocent. De kinderen mogen een gymtas meenemen met gymschoenen, broekje en t-shirt.
 • Bij school hebben wij een groene speeltuin, een pannakooi en een tiny forest waar wij iedere pauze in spelen.

Informatie instromen in groep 1/2:

 • In de bevestiging van inschrijving van  staat wanneer de leerkracht van groep 1/2 contact met je op gaat nemen en wanneer jouw zoon/dochter mag starten.
 • Onze leerkrachten nemen ongeveer een maand voor de vierde verjaardag van een kind contact op met de ouders. In overleg met de ouders worden dan maximaal 5 wenochtenden van 8:30 – 11:45 ingepland. Deze wenochtenden plannen wij in principe voorafgaand aan de verjaardag.
 • Kinderen die in de maand voor de zomervakantie jarig zijn starten pas na de zomervakantie. In de laatste 4 weken van een schooljaar laten we kinderen niet meer starten. Ook bij kinderen die in of net na de zomervakantie jarig zijn verloopt het iets anders. Al deze kinderen worden uitgenodigd voor de doordraaiochtend in de maand juli. Zij mogen na de zomervakantie dan meteen starten.
 • De vierde verjaardag van een kind wordt vaak nog gevierd op de peutergroep of opvang. Op school besteden wij er ook even aandacht aan. Om nieuwe kinderen niet meteen in de belangstelling te zetten, wat erg spannend kan zijn, vieren we deze verjaardag kleiner dan wanneer een kind 5 jaar of ouder wordt. Trakteren is daarom bij de vierde verjaardag nog niet nodig op school.
 • We vragen ouders om iedere dag 2 bakjes en 2 bekers/flesjes mee te geven. In het eerste bakje zit het fruit (met eventueel een aanvulling voor de wat grotere eters) voor de kleine pauze. In het tweede bakje mag de lunch worden meegegeven. In de bekers/flesjes nemen de kinderen drinken mee voor de twee pauzes. Wij stimuleren de kinderen om zoveel mogelijk water mee te nemen in plaats van drinken met suiker.
 • Gymspullen: de kinderen van groep 1/2 gymmen in hun eigen kleren. Ze hoeven alleen gymschoentjes mee te nemen. Deze schoentjes blijven op school. Eén keer per week nemen de kinderen deze mee naar de gymzaal en krijgen ze les van onze vakleerkracht gym.
 • Reservekleding: een ongelukje zit in een klein hoekje. Wilt u zorgen voor één setje verschoning (onderbroek, hemd, broek en sokken)? Graag per seizoen even controleren of de kleding nog passend is bij de weersomstandigheden.
 • We vragen ouders om alle spullen van de kinderen te voorzien van naam. Dit kan gewoon met stift of neem eens een kijkje op www.goedgemerkt.nl